joi, 25 iulie 2013
Dulceata dietetica de rabarbar
Am facut un pic de dulceata de rabarbar, cat sa consumam in cateva zile. Chiar daca nu are deloc fata comerciala, este foarte gustoasa si s-a terminat repede.
Ingrediente:
- tulpini de rabarbar
- indulcitor
Tulpinile de rabarbar le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere.
Le-am fiert pana cand au scazut la jumatate, apoi am adaugat indulcitor pastilute pana mi-a convenit gustul. Am oprit focul si am turnat dulceata in borcane.
Mi-au iesit doua borcanele de 400g si un castronel mititel, cam doua linguri.
Nu stiu daca se pastreaza mult timp, de aceea nu stiu daca se incadreaza la sectiunea Conserve pentru iarna. Teoretic, daca este fiarta bine si este pusa in borcane curate si apoi sterilizate, ar trebui sa tina mult si bine.
Sa fim sanatosi, sa mai facem si sa verificam atunci daca se tine dulceata asta peste iarna.
S-aveti o zi buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Pe principiul "hai sa mai fac un chec, ca a trecut aproape o luna de cand am facut chec ultima data", am hotarat sa incerc o ...